Om mig

Tränare Maud Conradsson

Tränare Maud Conradsson

Jag som driver Mauds Uteträning heter Maud Conradsson.
Träning är mitt liv – jag tycker det är roligt och det får mig att må bra!

Som barn tränade jag längdskidor och fotboll. Under ungdomsåren var jag tävlingsåkare på längdskidor men som vuxen har jag ägnat mig åt motionsidrott inom längdskidor, orientering, vägcykling och mountainbike.

Sedan många år tränar jag barn- och ungdomar i längdskidor inom Ödeshögs skidklubb. Jag har kontinuerligt gått tränarkurser genom Svenska Skidförbundet. Jag är utbildad Friskvårdskonsulent och har läst bland annat Träningslära och Naturguidning.

Jag arrangerar friskvård för företag där arrangemanget anpassas till just ert behov. Önskar ni en halvdag med fokus på träning och hälsa utomhus? Eller vill ni förbättra gruppkänslan och samarbetet i personalgruppen? I samarbete med hotell i närområdet kan jag arrangera flerdagsaktiviteter med fokus på träning, kost och hälsa. Kanske vill ni ha en konferens eller ett möte med närhet till vacker miljö där jag ordnar ett träningspass för att fylla på energinivåerna.

Varför är det bra med träning utomhus?
Genom att hitta träningsformer som du trivs med ökar chansen att träning och rörelse i vardagen blir en naturlig del av livet. Vi vet idag att all typ av fysiskt aktivitet förebygger sjukdom och bidrar till bättre hälsa.

Jag erbjuder träning i en vacker och inspirerande utemiljö. Träning utomhus ger allsidig träning. Backar ger naturliga intervaller, hinder längs vägen så som stenar eller parkbänkar kan utnyttjas för styrketräningsövningar. Gång eller löpning på stig eller annat ojämnt underlag ger balansträning.

Jag menar också att träning utomhus ger själslig stimulans och psykiskt välmående på ett sätt som inomhusträning inte ger. Vi människor är anpassade till ett liv utomhus, i naturen. Frisk luft, öppna vyer och dagsljus bidrar till ökad hälsa.